Pe 9 mai, data la care era programat al doilea Vinificat în Iași, am ales să nu stau în casă să mă plâng că actuala situație mi-a stricat planurile, ci să fac ceva care să îmi rămână în memorie mulți ani de acum încolo. Am răspuns provocării părintelui Dan Damaschin de a duce câteva din ajutoarele pentru cei 7000 de copilași pe care îi are în grijă. Atenție! Nu vă zic asta ca să mă felicitați, pentru că nu am făcut altceva decât să car niste saci dintr-o parte în alta. Mi-am luat soțul și am plecat fericiți pe coclauri prin diferite sate din județ.

Prima oprire a fost la o familie cu 7 copii. Mă așteptam să găsesc un peisaj dureros…că deh…7 copii! În schimb am fost întâmpinați de niște oameni tare vrednici, muncitori, frumosi, veseli, copii educați si ochi ce aveau acea strălucire care te asigură că vor fi bine. Am plecat de acolo încărcați cu optimism și un calup de caș de oaie pe care au insistat să îl luam! (bogda proste!)La urmatoarele opriri am găsit o mamă singură cu doi copilași, un tată cu handicap cu 3 copii superbi, altă mamă singură cu 2 copii și apoi alt tată cu 5 suflete în grijă. Am găsit și două cazuri care m-au făcut să plec cu inima sfâșiată, dar nu vi le expun aici pentru că nu acesta este scopul postării.

În tot acest peisaj de sărăcie am întâlnit și oameni fericiți. Am văzut o altă Românie, alte probleme, alte mentalități. Și tare bine mi-a prins! Încă odată i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru viața mea, pentru apartamentul în care trăiesc, pentru mașina de care mă plâng uneori că nu e suficient de mare, pentru familia care m-a crescut, pentru tot ce am și pentru cât de bine ne este! Pentru că informațiile mi le-am luat din viața reală. Bune sau rele, de râs sau de plâns, contează că sunt adevărate. Iar acum dorința de a mă conecta la realitate este pe zi ce trece mai mare. Iar acum dorința de a mă conecta la realitate este pe zi ce trece mai mare, fie că fac o plimbare în jurul blocului și îmi întreb vecinii dacă sunt bine, fie că merg la cuca măcăii, fie că discut cu alți antreprenori, organizatori de evenimente. Pe mine mă veți găsi mai mult în viața reală.

Ne conectăm la un pahar de vin? Vă aștept în viața reală! Hugs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *