V

Vin, ulei şi-o mare brânză!

Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    Nu stiu daca intereseaza pe cineva, dar eu trebuie sa va povestesc ce am facut aseara, pentru ca m-am simtit extraordinar de bine, iar in dimineata asta inca am un zambet de satisfactie pe fata.

    Ziua de ieri incepuse foarte bine, cu o cafea bauta la Viva FM, in calitate de invitata in emisiunea “Confesiuni cu stil” a Laurei Buturca. M-am simtit foarte confortabil, povestind despre copilarie, despre prieteni,  despre mine in noua postura de mamica, siii, bineinteles, despre vin! Da, chiar a inceput sa imi placa la radio! Ziua a continuat cu mine lipita de bebe ca un cangur! Ma gandeam ca urmeaza sa plec si voiam sa fie satul de ma-sa si fericit sa o vada pe buni cand va ajunge! Asa a si fost pentru ca tot timpul in care am lipsit, a ras si s-a distrat! Are bebe o bunica de nota 20!

    Seara am ajuns la Soft and Grace unde a urmat un dezmat culinar, si da, aici voiam sa ajung!

    Bogdan a pregatit un mise en place foarte invitant, cu paharele pentru degustarea de vin si 3 platouri mari de branzeturi, care contineau: branza de capra, emental, brie, gorgonzola, parmezan, cheddar si mozzareline! In cuptor era aproape gata painea, care emana un parfum senzational in tot atelierul!

    A venit si Eliza de la FeelOlio , care ne astepta cu ulei de masline, masline, pasta de masline, pasta de trufe si pasta de fistiiic! Langa paharele mele pentru degustarea de vin, au aparut alte 3 paharele micute, din plastic. Pentru ce credeti ca erau? Pentru degustarea de ulei de masline! 

    Sa vina invitatiiii! Nu mai ajung invitatii! Hai ca au inceput sa apara, rand pe rand! Mai sunt doi pe drum, in taxi! Haiiiiiideeeti ca mi s-a facut foame! Ok, e gata si painea!  Incepem! Cu ce? Cu degustarea uleiului de masline! Ce dor imi era de parfumul ala de iarba proaspat cosita si de aromele unui ulei de masline autentic, de calitate, facut asa cum trebuie! Eliza draga, mi-ai facut o surpriza foarte frumoasa! Iti multumesc! De ce nu ne-am intalnit mai devreme? 

    Dupa degustarea de ulei, hai cu vinul! Am pregatit 5 vinuri. Bineinteles, am inceput cu un spumant, pentru a ne curata papilele gustative de postgustul picant al uleiului. Am continuat cu doua vinuri albe, un Sauvignon Blanc si un Traminer, pentru a scoate in evidenta diferenta dintre soiuri la nas si la gust. Am incheiat cu doua rosii, care erau din soiuri diferite si din ani diferiti, pentru a observa diferentele de culoare(si nu numai) date de maturarea in butoaie si invechirea in sticla. Dintre vinurile degustate s-au remarcat foarte frumos Traminer 2016 de la Crama Ratesti si Feteasca Neagra 2014 tot de la Crama Ratesti, care au fost preferatele invitatilor.

    Dupa vinuri, Bogdan a scos iar ceva bun din cuptor! O mare roata de Camembert cu crengute de rozmarin adaugate, topit pe interior, pe care l-am mancat cu grisine sau pe paine calda. Nu vreti sa stiti ce bun a fost si cu ce pofta am tabarat cu totii, dupa 5 vinuri degustate! 😀 

    Credeti ca e gata? Nu e gata! A urmat desertul. Pasta de fistic, tot de Eliza adusa! Delicioasaaa!

    Dar cel mai frumos, la astfel de evenimente,  pe langa vinul bun si diferitele preparate, stiti ce conteaza? Oamenii care participa! Oamenii fac toata atmosfera. Asa a fost si aseara, si la majoritatea degustarilor pe care le-am organizat. Oameni frumosi, curiosi, atenti, care pun intrebari, pe care-i intereseaza ceea ce beau si ceea ce mananca, oameni deschisi sa invete lucruri noi! Si pe aceasta cale vreau sa le multumesc invitatilor de aseara, pentru ca azi dimineata m-am ridicat din pat foarte bine dispusa si cu chef de a scrie cum am petrecut noi! Inca o data, va multumesc!

    Daca vreti sa participati la astfel de degustari, imi puteti scrie pe mail yvonamardare@gmail.com sau lui Bogdan, la contact@softandgrace.ro .

    Sursa foto: Andrei Ignia + foto personale.

    yvonamardare

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *