Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    Aseara am reusit sa ajung la Panoramic,dupa cateva luni in care am lipsit. Eu si sotul meu (pe atunci iubitul), am inceput sa frecventam acest restaurant din vara anului 2013. Aveam amandoi 26 de ani si era tare romantic sa venim aici, sa purtam conversatii la nesfarsit, mai ales ca, avand panorama asupra intregului oras, era imposibil sa nu iti amintesti cate o nebunie, privind catre un loc, o strada, un cartier, universitate, sau stiu eu ce ne aminteam privind in zare. Aseara a fost dragut sa povestim despre cate evenimente frumoase am petrecut aici, mai ales ca pentru prima oara ne-am intors…in trei. Dar haideti sa va zic de ce a reusit Restaurantul Panoramic sa ne fidelizeze pe un timp atat de lung.

    1. Mancarea gustoasa! Evident, vii la restaurant sa mananci! Dar tii cont de calitatea preparatelor? De aspect, de prospetime, de gust? Daca esti o persoana careia ii pasa de ceea ce mananca, atunci mergi linistit la Panoramic.  Oamenii astia chiar isi respecta clientii si le ofera mereu preparate proaspete de cea mai buna calitate. Meniul este foarte variat si gasesti preparate si pentru vegetarieni, vegani, mancare traditionala, carne, peste, deserturi wow si tot ce vrei! Ce am incercat si mi-a placut? Salata cu piept de pui (credeti-ma este gustoasa, desi nu sunt fan salate), Supa crema de ciuperci, Risotto cu ciuperci, zucchini si muguri de pin, Tigaia picanta( nu este extrem de picanta), Muschiulet de porc la sous vide cu sos de gorgonzola (must!), Burger Panoramic (chimenul ii da un gust deosebit iar platingul este spectaculos), Muschi de vita la gratar (trebuie sa fie fraged indiferent de cum preferi sa il prepare. eu de obicei il mananc in sange sau mediu, dar in sarcina am fost nevoita sa il comand well done si a ramas fraged, ceea ce este foarte important). Deserturile? Cheesecake Oreo e un must! Sotul meu e fan Tarta cu ciocolata si fructe de padure, si cineva imi spunea ca Papanasii cu smantana si dulceata sunt cei mai buni din oras! Eu ieri am incercat Clatite cu branza si stafide, pentru ca nu mancasem decat supa crema de ciuperci, si in felul asta, fiind atat de consistente, au tinut loc si de felul doi. Au fost fragede si gustoase si mai vreau!2. Panorama! Pot fi multe locuri in oras cu o priveliste frumoasa, dar cu siguranta acesta este singurul care are o vedere la 360 de grade asupra Iasului. Cat este de frumos orasul nostru si cat s-a marit in ultimii ani! Peisajul ofera locului un cadru foarte romantic, asa ca daca nu stii unde sa o ceri de nevasta, rezerva o masa la Panoramic, cu vedere spre un loc semnificativ pentru voi 😀 hihihi just saying…(este si un apropo pentru un cuplu drag mie).  Asadar, best view in Iasi, la 55 metri inaltime! Greu de egalat 😉3. Servirea! Da, servirea este o mare problema a restaurantelor din Romania! Mi s-a intamplat de multe ori sa intreb in unele restaurante “cum este preparat x fel de mancare?”, sau “ce inseamna xyz?”, iar ospatarul sa imi raspunda “Nu stiu ca nu am mancat”. Pe bune? Cui ii pasa? Ospatarul trebuie sa fie foarte bine informat despre meniu. Si da, acesta este motivul pentru care imi place sa merg la Restaurant Panoramic. Pentru ca primesc mereu raspunsuri complete, amabile si cu zambetul pe buze! Ospatarii sunt promti si atenti. Imi place ca isi amintesc de clientii fideli si le ureaza un calduros “Bine ati revenit la Panoramic”! Bogdan este unul dintre acei ospatari care isi face treaba cu atata drag, incat uneori revii de dragul lui(ne serveste din 2013 si este mereu un zambet). Cosmin este un tip inalt si facut, care te intreaba cu o voce calda “doriti sa va mai aduc painita?”(si acum rad cand imi amintesc). Lui Gabi i se citeste bunul simt in privire, Nicoleta pare timida si tacuta, dar are mereu raspunsul pregatit, Roxana e cu ochii in patru in sala, iar Andrei zambeste mai mult din privire. Ei sunt oamenii care dau valoare locului in care lucreaza, si ne fac viata la Panoramic mai frumoasa! Va multumesc, voi reveni!4. Lista de vinuri! Prima pagina se numeste “Vinuri locale” (aplauze) si cuprinde diferite crame, soiuri si preturi. Meniul este variat, cuprinde o mare parte din soiurile romanesti (Feteasca alba, Feteasca neagra, Sarba, Cramposie selectionata, Busuioaca de Bohotin, Feteasca regala, Novac, Negru de Dragasani, s.a.), dar si nelipsitele soiuri internationale (Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Gris, Pinot Noir, Chardonnay, Syrah, s.a.). Bineinteles, marea majoritate a vinurilor sunt seci si demiseci pentru a le putea asocia mai bine cu mancarea, pentru ca dupa cum stiti, vinurile demidulci si dulci le servim la desert, nu la friptura. Dar exista si pagina cu vinuri pentru desert (dulci si demidulci).  Gasesti vinuri excelente si marea majoritate romanesti, dar daca ai chef sa bei o sampanie Dom Perignon, o gasesti.  Puteti rasfoi lista de vinuri aici.5. Curatenia! Suntem la etajul 13, iar geamurile sunt mereu curate. Este evident ca o echipa de alpinisti vine in mod constant si se ocupa de spalatul ferestrelor, pentru ca, din interior veti observa ca este imposibil sa le speli.  Aparent, multe restaurante sunt frumoase si curate, dar cand mergi la baie iti vine sa fugi, mai ales daca mergi dupa ora 21(stiu, e urat ce zic dar din pacate este adevarat). Ei bine, la Panoramic nu vei avea niciodata problema asta. Indiferent de ora, locul asta este mereu curat! Am fost si la pranz, dar si la ora de inchidere. Baia este mereu impecabila. Probabil veti spune ca este ceva banal, dar din pacate inca mai exista locuri in Romania, care au o mare problema cu igiena bailor. Anyway, aici e sigur! E curat tot timpul si este un motiv in plus pentru care revin cu drag.

    6. Al saselea motiv este bonus pentru cei care isi pun intrebari in privinta preturilor. Eu zic ca raportul calitate-pret este foarte corect, iar meniul a la carte il puteti vedea aici, pentru a inlatura emotiile 😀

    Asadar, Panoramic intra in lista restaurantelor pe care le recomand cu caldura, stiind sigur ca nu voi da gres!  Good job, folks!

    yvonamardare

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *