D

Degustare de septembrie la Conac Polizu

Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    Zilele trecute m-am intors la Conac Polizu sa tin o degustare pentru un grup de aproximativ 25 de persoane. Oh God! A fost prima mea prezentare de cand am devenit mamica. Ce emotii am avut! De obicei inaintea unei prezentari te gandesti “oare cum vor fi participantii?” “sper sa nu dau in balbaiala”…dar de data asta emotiile au fost diferite si ma gandeam “sper sa stea baby M cu tati”, “sper ca a mancat suficient, “sper sa nu planga si sa pot termina degustarea.” Pana la urma treaba a mers ca pe roate! Am facut-o si pe asta! Si sunt tare bucuroasa, pentru ca treaba asta cu prezentarile chiar imi place si tare bine ma simt intre oameni!

    Domnitele* au organizat o degustare privata, la care dorinta clientilor a fost sa folosim vinuri romanesti.  Si cu cine credeti ca m-am intalnit dintre vinurile romanesti? Au fost patru la numar, toate cu un bun renume…dar din acestea patru, pe ultimul trebuie macar sa vi-l mentionez !  E vorba despre batranul Cuvee Alexandru 2007! Ah ce frumos s-a deschis el in pahar si ce culoare… Vinul perfect pentru o seara racoroasa de septembrie…Ce evolutie si ce persistenta! Ce fericire sa poti impartasi acest vin cu 25 de persoane, care nu auzisera niciodata de el, dar care stii sigur ca nu il vor mai uita odata ce l-au degustat. Ce placere si ce onoare sa tii o prezentare in fata unui public atat de frumos, atent si interesat de ceea ce povestesti tu despre licoarea ce se varsa in pahare!

    Ma inclin…inca odata…Conac Polizu & staff! Oameni minunati, degustari pe care nu le veti uita, mancare delicioasa si decor de poveste.

    Pentru cine nu stie, Conac Polizu se afla la 70 de km de Iasi sau 50 de minute cu masina si este locul in care evadez din cand in cand din aglomeratia si claxoanele orasului. Imi sunt suficiente o zi si o noapte petrecute aici, pentru a-mi incarca bateriile si pentru a descarca stresul.  Chiar daca uneori vin cu treaba, eu aici nu simt ca lucrez. Locul asta ma incarca cu energie, si de aceea, atunci cand vin, prefer sa raman peste noapte. Ma simt  rasfatata in camerele lor imense, care par niste apartamente regale! Uneori chiar ma intreb care a fost camera in care a dormit Regina Maria cand a fost acolo?! S de cele mai multe ori adorm cu gandul la micul dejun. Maaaamaaa ce dulceata fac oamenii astia aici! Dulceata de cirese amare, de nuci verzi, de visine…da mananc din toate alaturi de o cana de lapte cald. Au si pastramuri de casa si branzeturi fine…Astfel incat atunci cand te trezesti aproape ca dai buzna la micul dejun! La pranz nu cer niciodata ceva anume, ci ii las pe ei sa imi dea “ce au gata facut prin bucatarie”.  Ultima oara am servit o ciorba fierbinte(nu am mai fotografiat-o pentru ca imi era prea foame) si la felul doi piept de curcan cu piure de rădăcinoase , salsa de roșii, sos de muștar și miere (foto).

    Personalul este atat de atent si discret…uneori nici nu iti dai seama cand ti-au luat farfuria goala din fata sau cand s-au umplut din nou paharele. Iar vinurile…ah ce vinuri…ce selectie minunata! Si nu, nu spun asta doar pentru ca am contribuit la prezenta anumitor etichete, ci pentru ca domnitele* chiar sunt deschise sa aduca tot ce este mai bun pentru clientii conacului. Este atat de importanta deschiderea asta a celor care sunt la conducere. Unii clienti degusta sau aud pentru prima data de anumite etichete.  Pentru mine restaurantele care au o selectie de vinuri atat de buna, sunt o garantie a calitatii.  Asa ca, atunci cand vrei sa fii tratat regeste, mergi la conac! 

     

    *Domnitele le numesc eu pe manageri, care sunt doua super femei, cu super puteri, care transforma visele in realitate(nunti de vis si orice evenimente va doriti). Si nu o spun din povestirile altora, ci din proprie experienta.

     

    yvonamardare

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *